Глави МЗС Литви і Канади обговорили спільні дії з надання допомоги Україні

Глави МЗС Литви і Канади обговорили спільні дії з надання допомоги Україні

Укрінформ
Міністри закордонних справ Канади і Литви Христя Фріланд та Лінас Лінкявічус обговорили питання надання допомоги Україні.

Про це Лінкявічус написав у своєму Twitter.

«Була телефонна розмова з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд. Обговорили спільні дії, скеровані на підтримку України і підготовку до майбутньої конференції в Торонто (імовірно, йдеться про Третю міжнародну конференцію з питань реформ в Україні - ред.). Також висловив солідарність Литви з вимогою звільнити канадських громадян, утримуваних Китаєм», - написав Лінкявічус.

В інтерв'ю балтійським ЗМІ глава МЗС Литви уточнив, що канадський міністр закордонних справ планувала разом з главами дипломатичних відомств кількох країн відправитися в Україну, однак плани змінив внутрішньополітичний порядок денний країни. "Ми маємо намір відбути 15-16 січня в Маріуполь, в планах було, що і канадський міністр закордонних справ Х. Фріланд приїде, але вона не може з внутрішньополітичних причин, очікується важливе засідання уряду. Вона зателефонувала, підтримала цю ініціативу, при нагоді ми обговорили й інші важливі справи", - пояснив Лінкявічус.

Як повідомлялося, 1 грудня в Канаді була заарештована фінансовий директор і дочка засновника китайської телекомунікаційної компанії Huawei, а в Китаї було затримано більш як десять громадян Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-