Росіяни в Сирії зайняли підконтрольний раніше проамериканським силам район — ЗМІ

Росіяни в Сирії зайняли підконтрольний раніше проамериканським силам район — ЗМІ

Укрінформ
Військові Російської Федерації в Сирії вступили в район Манбіджа на півночі країни, який до того був під контролем підтримуваних США та переважно курдських Сирійських демократичних сил.

Про це повідомляє Newsweek із посиланням на поширений російським міністерством оборони відеозапис.

«Російське міністерство оборони поширило у вівторок відеозапис, на якому російська військова колона проїжджає вулицею в районі міста Манбідж в провінції Алеппо. Росіяни вперше вступили в цей район, підконтрольний раніше проамериканським Сирійським демократичним силам, що складаються в основному із курдів», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, з 2011 року Манбідж контролювали різні сторони конфлікту в Сирії, але російські сили в дану місцевість до цього часу не входили. Останніми контролювали цей район сирійські курди, підтримувані Вашингтоном. Проте вони змушені були нещодавно, втративши підтримку США та опинившись перед загрозою турецького вторгнення, поступитися своїми позиціям в Манбіджі військам сирійського президента Башара аль-Асада.

Читайте також: Трамп і Макрон обговорили, як США виводитимуть війська із Сирії

У грудні президент США Дональд Трамп розпорядився розпочати виведення американських військ з Сирії, підкресливши, що цей процес буде відбуватися поступово й обережним чином. Також радник Білого дому з національної безпеки Джон Болтон заявив, що сили США залишаться в північно-східній Сирії, доки Туреччина не відмовиться від планів військового наступу на сирійських курдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-