Трамп каже, що дарма витрачав надзвичайні фонди на ліквідацію пожеж у Каліфорнії

Трамп каже, що дарма витрачав надзвичайні фонди на ліквідацію пожеж у Каліфорнії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп поставив під сумнів доцільність виділення грошей із надзвичайних фондів американського бюджету для ліквідації наслідків масштабних лісових пожеж у Каліфорнії. 

Про це він написав у Твітері в середу після того, як неодноразово допускав можливість виділення коштів із цих фондів для побудови стіни на кордоні з Мексикою, повідомляє Укрінформ.

"Мільярди доларів пішли у штат Каліфорнія після лісових пожеж, яких, за умов правильного управління лісовим господарством, ніколи не сталося би. Допоки вони там не наведуть порядок у своїх справах, що навряд чи, я розпорядився, щоб Федеральне агентство з урегулювання надзвичайних ситуацій (FEMA) не відправляло більше грошей", - зазначив нинішній глава Білого дому, назвавши ситуацію "ганебною".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Білому домі заявляли, що юристи Трампа вивчають можливість оголошення ним надзвичайного стану в країні у зв'язку із ситуацією з нелегальними мігрантами на південному кордоні. Теоретично це дозволило би йому скористатися фондами для ліквідації наслідків НС, в тому числі для виконання його виборчих обіцянок щодо побудови нової стіни на кордоні з Мексикою.

Читайте також: Юристи Трампа вивчають можливість введення надзвичайного стану в США

У вівторок президент США навіть скористався можливістю звернутися до нації. Щоправда, він не оголосив надзвичайного стану, однак, назвав ситуацію "гуманітарною кризою". Для розв'язання проблеми він запросив на зустріч в Білому домі в середу лідерів Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-