Німеччина поки не бачить можливості увійти до Радбезу ООН на постійній основі

Німеччина поки не бачить можливості увійти до Радбезу ООН на постійній основі

Укрінформ
У Німеччині усвідомлюють, що наразі навряд чи можливим є отримання країною місця постійного члена в Раді безпеки ООН.

Про це сказав офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт в середу на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі в ООН ніщо не вказує на те, що щось зміниться (в питанні складу Ради безпеки)", - зазначив Зайберт.

Він нагадав, що Франція є одним з постійних членів Ради безпеки ООН, Німеччина ж з 1 січня є непостійним членом цього органу на 2 роки, які "має намір використовувати дуже активно".

При цьому Зайберт уточнив, що Німеччина і Франція будуть ще активніше співпрацювати у всіх міжнародних форумах і працюють над тим, щоб "європейський голос був потужним у Раді безпеки ООН".

Водночас він не став коментувати положення з нового німецько-французького договору про співробітництво, який планується підписати 22 січня в Аахені, в частині, що стосується членства в РБ ООН.

ЗМІ в свою чергу посилаються на текст майбутнього договору, в якому нібито йдеться, що "прийняття Федеративної Республіки Німеччина як постійного члена Організації Об'єднаних Націй є пріоритетом німецько-французької дипломатії".

Читайте також: "Новий Єлисейський договір" зміцнить Європу — Маас

Як повідомлялося, наразі постійними членами Радбезу ООН є США, Росія, Франція, Велика Британія і Китай. Також до складу Радбезу входять 10 непостійних членів, які обираються на строк два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-