Три німецьких аеропорти завтра страйкуватимуть

Три німецьких аеропорти завтра страйкуватимуть

Укрінформ
Відразу в трьох німецьких аеропортах - Дюссельдорфа, Кельна/Бонна і Штутгарта - 10 січня страйкуватимуть.

Цього разу профспілка Verdi загітувала на попереджувальну акцію протесту співробітників служб безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Страйк триватиме весь день: у Штутгарті з 3-ї години ночі четверга, у Дюссельдорфі та Кельні/Бонні - з 00 годин", - попередили керівники профспілки.

В усіх трьох аеропортах очікується як повне скасування рейсів, так і запізнення. Це варто врахувати і пасажирам, які летять в українські міста і з них. Зокрема, МАУ здійснює рейси Київ-Дюссельдорф, Lufthansa здійснює рейси до Києва з Дюссельдорфа і Штутгарта. Крім того, здійснюють рейси з міст України в міста ФРН лоукостери.

Читайте також: В аеропортах Берліна - страйк, рейси скасували Lufthansa та Ryanair

Як відомо, 7 січня страйкували в обох аеропортах Берліна, однак, протягом лише 3 ранкових годин.

Причина суперечки - вимога підвищення оплати праці для приблизно 23 тис. співробітників у сфері авіаційної безпеки. Профспілка намагається добитися підвищення погодинної заробітної плати до 20 євро у загальнонаціональному масштабі співробітникам, які здійснюють контроль пасажирів, вантажів, персоналу і товарів, а також вирівнювання зарплати між працівниками у західних і східних землях. Роботодавець - Федеральна асоціація компаній авіаційної безпеки (BDLS) - пропонує зі свого боку збільшити оплату праці на 1,8-2,0 відсотка на рік протягом дворічного контрактного періоду. Наступну зустріч між BDLS і Verdi заплановано на 23 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-