Правоохоронці не побачили політичного мотиву в діях німецького хакера

Правоохоронці не побачили політичного мотиву в діях німецького хакера

Укрінформ
Влада не бачить політичного мотиву в діях 20-річного хакера, який виклав в Інтернет персональні дані на майже тисячу відомих у ФРН осіб.

Це підтвердили на прес-конференції у вівторок глави МВС, федеральних відомств з кримінальних справ (BKA) і з інформаційної безпеки (BSI), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поки що ми не бачимо домінуючого політичного мотиву», - запевнив президент BKA Хольгер Мюнх.

У його відомстві вважають, що це було одним злочином, а не системним.

Читайте також: Хакерська атака у Німеччині: постраждали дані понад тисячі відомих персон

Що стосується покарання, що отримає хакер, який називає себе ніками Orbit і GOD, Мюнх поки що не береться говорити, яким воно буде, проте не останню роль гратиме те, чи використовував зловмисник цілеспрямовано можливі вразливі місця у системах служб безпеки. Жодних вказівок на те, що хтось міг йому допомагати, немає. Максимальне покарання за такого роду діяння становить до 3 років тюремного ув'язнення в разі, якщо вчинив його - повнолітній. Затриманому і відпущеному молодику зараз 20 років і він є учнем. Глава кримінальної поліції повідомив, що 2 роки тому цей молодик вже привертав до себе увагу в зв'язку зі спробами заволодіти у Мережі даними інших осіб.

Читайте також: Німецька поліція відпустила хакера, який виклав дані тисячі VIP-персон

Президент BSI Арне Шенбом повідомив, що 8,3 гігабайти опублікованих даних були захищені. Відомство звернулося з проханням до понад 50 міжнародних провайдерів видалити дані, які були поширені, більшість з них відповіли на це прохання з розумінням.

Міністр внутрішніх справ заявив, що цього року BSI отримає 350 додаткових робочих місць, а BKA в найближчі роки - 1800, з яких 160 - для фахівців, які опікуватимуться інтернет-безпекою.

Читайте також: Викрадення даних VIP-персон: хакер розповів поліції Німеччини деталі злочину

Як раніше повідомлялося, підозрюваного було затримано в неділю, проте після допитів його відпустили додому, враховуючи, що відсутні вказівки на те, що він може переховуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-