У Австрії заявили про можливість подвійного громадянства для підданих в Британії

У Австрії заявили про можливість подвійного громадянства для підданих в Британії

Укрінформ
У випадку неврегульованого виходу Великої Британії з Євросоюзу для близько 25 тисяч австрійців в Об’єднаному Королівстві буде відкрита можливість подвійного громадянства, хоча для інших категорій громадян Австрії заборона зберігатиметься.

Про це заявила федеральний міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль під час прес-конференції у вівторок у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"І хоча ми продовжимо не допускати подвійне громадянство, для трьох груп зроблено виняток (і це зазначено в програмі уряду), серед них ті, хто постійно проживає у Великій Британії", - сказала вона, відповідаючи на питання, чи розглядає австрійський уряд можливість надання подвійного громадянства австрійцям у Великій Британії у випадку "hard Brexit".

Читайте також: Brexit-угоду підтримують лише 18% британців

Інші дві категорії, щодо яких також не стосується діюча в Австрії заборона на подвійне (множинне) громадянство, - жертви Голокосту та їх потомки і німецькомовні південнотірольці.

За словами Кнайссль, щоб реалізувати цю можливість подвійного громадянства для австрійців у Великій Британії, Австрії потрібно здійснити "частковий вихід з конвенції Ради Європи про недопущення подвійного громадянства",

Читайте також: У Британії голосування щодо Brexit відбудеться 15 січня

Водночас у випадку неврегульованого Brexit понад 10 тисяч громадян Великої Британії в Австрії втратять свої існуючі права на проживання, будуть вважатися як громадяни третіх держав (не ЄС) і будуть змушені подавати заявки на відповідні нові дозволи на проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-