У США водій Uber зізнався у вбивстві шістьох людей

У США водій Uber зізнався у вбивстві шістьох людей

Укрінформ
Американець Джейсон Далтон, який працював водієм в Uber, зізнався у скоєнні шести вбивств у штаті Мічиган у лютому 2016 року.

Про це повідомляє у вівторок BBC.

"48-річний американець Джейсон Далтон, що працював водієм в Uber, зізнався у скоєнні шести вбивств, які він вчинив в місті Каламазу (штат Мічиган) у лютому 2016 року. Також Далтон визнав себе винним у здійсненні ще кількох замахів на вбивство з використанням вогнепальної зброї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що загалом тепер вже колишнього таксиста звинувачують у 16 злочинах. Йому загрожує довічне ув'язнення без права дострокового виходу на свободу.

Під час судового процесу чоловік заявив, що зізнатися в злочинах вирішив з власної волі - попри те, що його адвокат був проти цього. За словами Далтона, він "хотів цього доволі давно".

Як зазначила сторона обвинувачення, чоловікові не пропонували жодної угоди зі слідством в обмін на зізнання. Оголошення вироку суду заплановане на 5 лютого.

Читайте також: У Брюсселі заборонили Uber

В ході судового процесу Далтон розповідав, що став "маріонеткою" додатку Uber, який, на його думку, контролював його розум і тіло та змушував стріляти в людей протягом п'ятьох годин.

Повідомляється, що чотирьох людей Далтон вбив у ресторані Cracker Barrel, двох - в автосалоні Kia. Ще одну стрілянину він влаштував у житловому кварталі. Жоден із загиблих чи постраждалих не був клієнтом Uber, але в проміжки часу між злочинами Далтон продовжував приймати замовлення в додатку таксі.

Усі три випадки стрілянини сталися в один день - ввечері 20 лютого 2016 року.

Після арешту Далтона в компанії Uber того ж вечора заявили, що відчувають "жах" через скоєне чоловіком. Там пояснили, що той пройшов перевірку базових біографічних даних, оскільки до того ніколи не порушував закон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-