Єврокомісія прокоментувала пониження статусу делегації ЄС у Вашингтоні

Єврокомісія прокоментувала пониження статусу делегації ЄС у Вашингтоні

Укрінформ
Європейська Комісія проводить консультації з представниками американської адміністрації щодо змін у протокольному статусі делегації ЄС у Вашингтоні, при цьому статус ЄС як міжнародної організації не підлягає жодному сумніву.

На цьому у вівторок 8 січня наголосила речник Єврокомісії Майа Косьянчич, відповідаючи на запитання преси щодо реакції ЄС на протокольні дії Вашингтона, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як ми розуміємо, нещодавно відбулися зміни в тому, як сформовано перелік дипломатичних представництв за протоколом США. Зараз ми обговорюємо це питання з відповідними службами в адміністрації щодо того, яким чином це може відобразитися на діяльності делегації ЄС у Вашингтоні. Але, зрозуміло, це питання (щодо причин зміни у статусі) має адресуватися безпосередньо американській адміністрації», - зазначила речник Єврокомісії.

Читайте також: Адміністрація Трампа понизила статус представництва ЄС у Вашингтоні - DW

Вона наголосила, що цей інцидент не додає жодних змін у стратегічний характер відносин між ЄС і США, а також не зменшує важливість трансатлантичної співпраці.

«Наше партнерство (зі США) у багатьох питаннях є життєво важливим не лише для європейців або американців, але для країн та народів по всьому світу. Саме тому ми переконані: які б неузгодженості ми не мали з американською адміністрацією, ми залишатимемося природними партнерами, природними друзями», - сказала Косьянчич.

Вона також додала, що ЄС залишається міжнародною організацією, "і це всім добре відомо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-