Румунія окреслить пріоритети свого головування в ЄС

Румунія окреслить пріоритети свого головування в ЄС

Укрінформ
У вівторок, 8 січня, Румунія окреслить на першому засіданні Ради із загальних питань в Брюсселі пріоритети свого головування в ЄС.

Про це на прес-конференції в Бухаресті заявив міністр з європейських справ уряду Румунії Джеордже Чамба, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це перше засідання в рамках румунського головування в Євросоюзі. Серед основних питань порядку денного - пріоритети головування нашої країни в ЄС та обговорення довгострокової програми фінансування на період 2021-2027 років», - зазначив Чамба.

Читайте також: Один з лідерів правлячої в Румунії коаліції подав до суду на Єврокомісію

Крім того, на засіданні обговорюватимуться питання боротьби з дезінформацією в контексті майбутніх виборів до Європарламенту та протидії кібератакам.

За словами румунського міністра, уряд Румунії доклав максимум зусиль для того, щоб оптимально виконати покладені на неї зобов'язання у зв'язку з головуванням.

Як повідомлялося, Румунія вперше з часів вступу в ЄС і НАТО в 2007 році головуватиме в ЄС протягом перших шести місяців 2019 року, після чого головування перейде до Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-