Уряд Латвії доручили сформувати уродженцю США

Уряд Латвії доручили сформувати уродженцю США

Укрінформ
Президент Латвії Раймондс Вейоніс, після двох безуспішних спроб сформувати уряд, доручив це лідеру партії «Нова єдність», депутату Європарламенту Кріш’янісу Каріньшу, який є уродженцем США і має подвійне громадянство.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"54-річний Каріньш – уродженець США, він має подвійне громадянство. Він став третім кандидатом на посаду прем’єра після жовтневих виборів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що очолювана Каріньшем партія «Нова єдність» має в парламенті найменшу фракцію. Однак, за словами президента, Каріньш здобув підтримку кількох правих і центристських парламентських фракцій, які раніше не могли домовитися між собою.

Читайте також: Росіянин пропонував латвійському поліцейському мільйон євро хабара

Очікується, що до нової коаліції увійдуть Національне об'єднання, Нова консервативна партія, партійне об'єднання «Для розвитку/За!» і популістська партія «Кому належить країна?» В опозиції залишаться Союз зелених і селян, а також партія «Згода», за яку голосують насамперед російськомовні жителі Латвії. Вона посіла на виборах перше місце, але цього не вистачило, щоб сформувати уряд.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-