У Франції вирішили

У Франції вирішили "присікати" протести після акцій "жовтих жилетів"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп заявив, що в країні будуть присікати несанкціоновані протести після акцій, влаштованих "жовтими жилетами".

В ефірі телеканалу TF1 Філіпп зазначив, що уряд Франції готує новий закон, який посилить покарання для учасників заворушень під час вуличих акцій.

"Необхідно зберегти свободу маніфестацій у Франції й не можна карати тих, хто хоче мирно використовувати це право. Тому уряд виступає за те, щоб наш закон був доповнений, були ухвалені нові (норми щодо громадян - ред.), які не виконують вимог про подачу заявки (на проведення акцій - ред.), які беруть участь у неоголошених протестах та приходяить на них у капюшонах і з закрими обличчями. Необхідно збільшити їхню громадянську відповідальність. Аж до того, що платитимуть не платники податків, а ті, хто все руйнують", - заявив Філіпп.

Читайте також: "Жовті жилети" у Парижі атакували офіс спікера уряду

За день до заяви прем'єра учасники акції «жовтих жилетів», які вимагають підвищити заробітні плати, зменшити податки та відправити у відставку президента Еммануеля Макрона, захопили офіс речника уряду Бенжамена Гриво.

Нагадаємо: у Франції з 17 листопада проходять акції руху «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на паливо, урядової податкової політики в цілому і вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Читайте також: "Жовті жилети" анонсували нові протести

Уряд Франції пішов на економічні поступки протестувальникам і відтермінував на рік підвищення цін на паливо, а також наклав мораторій на підвищення протягом зими тарифів на газ і електроенергію.

5 січня у Франції відновилися акції протесту «жовтих жилетів». Планувалося, що заплановані відразу у декількох містах країни акції протесту будуть мирними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-