У Трампа призначили нового спецпосланця США в Глобальній коаліції проти ІДІЛ

У Трампа призначили нового спецпосланця США в Глобальній коаліції проти ІДІЛ

Укрінформ
Замість спецпосланця США в Глобальній коаліції з протидії ІДІЛ Бретта Макгерка, який подав у відставку через рішення президента про вивід військ із Сирії, у Трампа призначили на цю посаду Джеймса Джеффрі, діючого спецпредставника США з питань Сирії.

Як уточнили в п'ятницю в Держдепартаменті США, Посол Джеффрі виконуватиме обов'язки паралельно на двох посадах, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Посол Джеймс Джеффрі, нинішній спецпредставник з питань Сирії, візьме на себе додаткову роль спеціального посланника в Глобальній коаліції, що протидіє ІДІЛ, починаючи з 4 січня 2019 року", - зауважили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Таким чином, посол Джеффрі координуватиме відносини Держдепартаменту США з Глобальною коаліцією, а також зусилля відомства на виконання рішення президента Трампа про вивід американських військ із Сирії.

При цьому, американський представник очолить взаємодію із союзниками та партнерами відповідно до цілей США в Сирії та Іраку, включаючи остаточну поразку ІДІЛ, підкреслили в Державному департаменті США.

Читайте також: Міністром оборони США може стати колишній сенатор-демократ – NYT

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня минулого року президент США Дональд Трамп оголосив одноосібне рішення про вивід американського контингенту із Сирії попри те, що його радники та міністри категорично не рекомендували цього робити. На знак протесу, у відставку подали міністр оборони США Джеймс Меттіс, а також спецпосланець США в Глобальній коаліції Бретт Маккгерк. Заява Трампа також була гостро розкритикована в Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-