Топ-дипломат КНДР попросив притулку в Італії — ЗМІ

Топ-дипломат КНДР попросив притулку в Італії — ЗМІ

Укрінформ
Виконувач обов'язків посла Північної Кореї в Італії подав запит на отримання притулку для себе і своєї родини. Родина 48-річного дипломата Чо Сон Гіля наразі перебуває під охороною італійської влади.

Про це повідомило у четвер південнокорейське агентство Yonhap без посилання на джерела інформації, інформує DW.

"Інформацію не змогли підтвердити ні у південнокорейській службі безпеки, ні в інших відомствах. Водночас південнокорейські ЗМІ пишуть, що Чо Сон Гіль подав клопотання щодо надання притулку ще у грудні 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Чо Сон Гіль виконував обов'язки посла КНДР у Римі з жовтня 2017 року. Попереднього посла Північної Кореї видворили з Італії після чергових ракетних випробувань Пхеньяна.

У разі підтвердження інформації щодо запиту на притулок Чо Сон Гіль стане найбільш високопоставленим дипломатом, котрий втік із КНДР. У 2016 році до Південної Кореї втік колишній заступник посла Північної Кореї у Великій Британії. Зазвичай інформація про дипломатів-перебіжчиків з Північної Кореї спливає нечасто. Однак південнокорейські ЗМІ пишуть, що від 2015 року до їхньої країни вже втекло чимало дипломатів із Півночі.

Читайте також: Останнє ядерне випробування КНДР продовжує викликати підземні поштовхи

Загалом же після завершення Корейської війни 1950-1953 років близько 30 тисяч жителів Північної Кореї втекли до Південної Кореї, більшість із них — через територію Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-