У США підтвердили, що посол в Росії зустрівся із арештованим американцем

У США підтвердили, що посол в Росії зустрівся із арештованим американцем

Укрінформ
Посол США в Російській Федерації Джон Гантсман добився консульського доступу до арештованого американця Пола Вілана, який опинився за гратами за звинуваченнями у шпигунстві.

Про це повідомило в середу американське інформагентство Associated Press.

"Посол США в Росії Джон Гантсман у середу зустрівся в Москві з чоловіком із Мічигану, який був затриманий за звинуваченнями в шпигунстві, в той час як американський уряд вимагає (від російської сторони – ред.) відповідей про його арешт", - йдеться у повідомленні.

Гантсман сказав, що він запропонував підтримку й допомогу Полу Вілану. Після зустрічі він поспілкувався з родиною американського громадянина телефоном. Американський посол також заявив, що офіційний Вашингтон висловив протест російському уряду через затримку з боку Москви консульського доступу до громадянина Сполучених Штатів, який був затриманий минулої п'ятниці.

Читайте також: Затриманий у Москві за "шпигунство" американець приїжджав на весілля

Тим часом, канадський телеканал CBS розкрив нові подробиці справи. Зокрема, стало відомо, що Пол Вілан може також мати канадське громадянство. Зокрема, його рідний брат, який проживає в Канаді, підтвердив, що Пол народився в Оттаві, й на початку 1970-х років переїхав з родиною до США.

У міністерстві міжнародних справ Канади зауважили, що в консульській службі знають про "арешт канадського громадянина в Росії" Однак, у зв'язку з положеннями Закону про конфіденційність, додаткова інформація не може бути розкрита.

Читайте також: Помпео вимагає консульського доступу до затриманого в РФ американця

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня російські спецслужби заявили про затримання громадянина США Пола Вілана, звинувативши його в шпигунстві. Водночас, рідні американця повідомили, що зв'язок з ним припинився набагато раніше – ще 28 грудня. Члени сім'ї Вілана зазначили, що він поїхав до Москви відвідати весілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-