Помпео вимагає консульського доступу до затриманого в РФ американця

Помпео вимагає консульського доступу до затриманого в РФ американця

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що американська сторона досі очікує від РФ консульського доступу до затриманого громадянина США Пола Вілана.

З відповідною заявою глава Держдепу виступив у середу під час перебування з візитом у Бразилії, повідомило інформагентство Reuters.

"Ми сподіваємося, що впродовж наступних годин отримаємо консульський доступ", - зауважив глава американської дипломатії, коментуючи справу затриманого американського громадянина в РФ.

Він також підкреслив, що американська сторона досі не отримала достатньої інформації щодо звинувачень громадянина Сполучених Штатів.

Читайте також: РФ остаточно відмовилася проводити відеоконференцію для звільнення заручників

"Ми чітко заявили росіянам наші очікування, що ми хочемо дізнатися більше про звинувачення й зрозуміти, в чому саме його обвинувачують, і якщо затримання не є доречним, ми вимагатимемо його негайного повернення", - заявив Помпео.

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня російські спецслужби заявили про затримання громадянина США Пола Вілана, звинувативши його в шпигунстві. Водночас рідні американця повідомили, що зв'язок з ним припинився набагато раніше – ще 28 грудня. Члени сім'ї Вілана зазначили, що він поїхав до Москви на весілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-