Останнє ядерне випробування КНДР продовжує викликати підземні поштовхи

Останнє ядерне випробування КНДР продовжує викликати підземні поштовхи

Укрінформ
Ядерне випробування, проведене за розпорядженням північнокорейського керівництва в вересні 2017 року, було настілки потужним, що досі спричиняє невеликі землетруси на півострові.

Останній поштовх із цієї серії зареєстрований в ніч на середу, повідомив американський телеканал новин CNN.

"Шосте ядерне випробування в Північній Кореї було настільки потужним, що досі викликає підземні поштовхи, більше ніж через рік", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Кім Чен Ин закликав Трампа до співпраці

За інформацією метеорологічної служби Південної Кореї, в ніч на середу стався невеликий землетрус з епіцентром у провінції Хамгйонг (КНДР), який був викликаний ядерним випробуванням у вересні 2017 року.

За інформацією Міноборони Японії, цей тест був найпотужнішим у Північній Кореї з розрахунковим еквівалентом понад 160 кілотон тротилу. Тоді в результаті вибуху спочатку був зареєстрований землетрус магнітудою 6,3, а також серія менш потужних поштовхів. Крім того, на місці іспиту відбувся обвал земної поверхні.

Читайте також: Пхеньян: США першими мають відмовитися від ядерної зброї

Як повідомляв Укрінформ, у липні минулого року в Сінгапурі відбувся перший саміт за участю лідерів США і КНДР, під час якого сторони домовились про денуклеаризацію Корейського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-