Юнкер скаржиться на “жахливе лицемірство

Юнкер скаржиться на “жахливе лицемірство" у ЄС щодо захисту кордонів

Укрінформ
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер звинуватив країни-члени ЄС у «жахливому лицемірстві» під час переговорів щодо зміцнення Європейського прикордонного агентства «Frontex».

Відповідну заяву він зробив у неділю 30 грудня в інтерв’ю для одного з німецьких видань, повідомляє бельгійська La Libre.

«Протягом двох років всі глави держав та урядів (ЄС) закликали до кращого захисту зовнішніх кордонів Євросоюзу. І несподівано у кожного з них з’явилися певні зауваження. Дехто вбачає у цьому втручання у національний суверенітет, інші вважають, що все відбувається надто швидко або що розміри виплат є надмірними. Це жахливе лицемірство», - заявив президент Єврокомісії.

Бельгійське видання нагадує, що минулого вересня Європейська Комісія запропонувала збільшити кількість оперативних співробітників агентства «Frontex» з 1500 до 10 000 осіб у термін до 2020 року. Ця пропозиція була зроблена після наполегливих закликів європейських лідерів зміцнити зовнішні кордони ЄС перед загрозою нелегальної міграції. Цей напрямок діяльності був визначений як пріоритетний під час саміту ЄС у червні 2018 року.

Читайте також: Юнкер сумнівається у здатності Румунії головувати в ЄС

Нині, як повідомляє видання, велика кількість країн-членів виступили з критикою запропонованого Єврокомісією плану, та звернулися до виконавчих структур Європейської Ради з проханням перенести граничні терміни його втілення до 2027 року.

«Серед цих країн, переважно, ті, які найбільш голосно критикували недосконалість захисту кордонів, які вони відмовлялися захищати самотужки. Європа не може так працювати. Ми маємо діяти швидко з метою забезпечити надійний контроль на зовнішніх кордонах Євросоюзу… Країни-члени мають порівняти власні занепокоєння з реальними обставинами та швидко ухвалити пропозиції щодо захисту зовнішніх кордонів», - зауважив Юнкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-