У Сьєрра-Леоне екс-міністра оборони арештували через оборудки із закупівлями

У Сьєрра-Леоне екс-міністра оборони арештували через оборудки із закупівлями

Укрінформ
Колишній міністр оборони Сьєрра-Леоне Альфред Контех та його заступник Санна Марах були затримані за обвинуваченням у корупції.

Про це Reuters розповів глава Антикорупційної комісії Сьєрра-Леоне Франсіс Кайфала.

“Після обговорення ми вирішили затримати їх обох. Ми розбудовуємо справу й маємо висунути обвинувачення протягом 10 днів, аби залишити їх за ґратами”, - сказав Кайфала.

За його словами, обвинувачення стосується кількох справ по закупівлі військового обладнання у період перебування при владі колишнього президента Сьєрра-Леоне Ернеста Короми.

Читайте також: Прем’єр Албанії змінив 15 членів Кабміну через протести студентів

Reuters нагадує, що влітку були також затримані екс-віце-президент Віктор Кох та міністр у справах копалень Мансарай Мікайлу, яких також обвинувачують у махінаціях. “Обоє заперечують свою вину, а їх прибічники стверджують, що усі обвинувачення є політично мотивованою гонитвою за відьмами нового президента Біо”, - йдеться у матеріалі.

Додамо, що чинний президент Сьєрра-Леоне Джуліус Біо під час виборчої кампанії обіцяв побороти махінації та припинити економічне падіння, спровоковане низькими цінами на викопні ресурси та спалахом лихоманки Еболи. Антикорупційна комісія країни стверджує, що протягом останніх 6 місяців повернула до бюджету 1 млн дол незаконно вилучених громадських коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-