У Росії вдвічі збільшилась кількість аварій на магістральних газопроводах

У Росії вдвічі збільшилась кількість аварій на магістральних газопроводах

Укрінформ
У 2018 році у Росії зафіксоване дворазове зростання кількості аварій на магістральних газопроводах.

Про це пише НАК "Нафтогаз України"на власній сторінці у Facebook з посиланням на дані ЗМІ.

"Російський монополіст так захопився будівництвом потоків, що повністю занедбав газотранспортну систему у себе вдома. Все це призвело до того, що російська монополія отримала дворазове зростання аварій на магістральних об’єктах. У 2018 році відбулося 8 аварій на магістральних газопроводах, підтвердив Ростехнагляд", - йдеться у повідомленні.

Нафтогаз заявляє, що Газпром як транзитер переоцінив свої можливості та не зможе забезпечити безперебійне постачання газу до Європи, не маючи надійної труби на території РФ.

Нафтогаз також навів хронологію аварій у Російській Федерації за 2018 рік. "3 березня (горів - ред.) газопровід "Ямбург -Тула-1". Вогонь був 15 метрів. 4 березня спалахнув газопровід у Воронезькій області. Зруйнувалася ділянка труби. 9 травня прорвало МГ "Игрим - Серов - Нижній Тагіл". Газопровід раніше був пошкоджений в ході ремонтно-відновлювальних робіт. 28 серпня в Архангельській області спалахнув "Ухта-Торжок". 4 вересня майже на добу без газу залишилось 84-тисячне місто Железногорськ. 23 вересня - екскаватор пошкодив трубу відведення до ГРС Козельськ. - 24 жовтня у Володимирській області прорвало газопровід "Горький - Центр". Полум'я після прориву піднялося на висоту 20 м. 3 листопада загорівся газопровід "Середня Азія - Центр 3" під Рязанню", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нафтогаз vs Газпром: суди США почали задовольняти позови Києва

Українська газова інфраструктура створювалась у ті ж часи, що і російська, та завдяки регулярним профілактичним та діагностичним роботам її надійність на значно вищому рівні, додали у Нафтогазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-