Померла найстаріша людина у Сполучених Штатах

Померла найстаріша людина у Сполучених Штатах

Укрінформ
Найстаріший ветеран Другої світової війни, свідок нападу японців на Перл-Харбор та битви за Іодзіму, а також найстарша людина Сполучених Штатів Річард Овертон помер у віці 112-ти років.

Про це повідомив у четвер американський телеканал новин CNN.

"Річард Овертон, найстаріший американський ветеран Другої світової війни і найстарший чоловік у Сполучених Штатах, помер у четвер ввечері у віці 112 років",- зазначає телеканал.

Його смерть підтвердили в родині Овертонів. Повідомляється також, що до цього ветеран був госпіталізований з пневмонією.

Читайте також: На кордоні США померла друга дитина нелегалів з Гватемали

Біографія чоловіка була насиченою. У 1942 році він добровольцем пішов на фронт, проходив службу в 188-му авіаційно-інженерному батальйоні, який дислокувався на різних островах у Тихому океані. Річард Овертон буі у Перл-Харборі, на острові Окінава, коли американські лінкори ще догорали у бухтах. Він також був на острові Іодзіма, де відбулася битва, яка згодом була увічнена монументальною композицією з чотирма американськими солдатами, які піднімають прапор США.

У останні роки життя чоловік не хотів згадувати про війну. У техаському місті Остін перейменували одну з вулиць на честь Річарда Овертона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-