Екс-адвокат Трампа контактував з росіянами у Празі - ЗМІ

Екс-адвокат Трампа контактував з росіянами у Празі - ЗМІ

Укрінформ
Розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера отримало нові докази зустрічі колишнього адвоката Дональда Трампа Майкла Коена з представниками Кремля в чеській столиці в розпал президентської кампанії в Сполучених Штатах.

Про це повідомило в четвер вашингтонське бюро американського видання McClatchy.

"Мобільний телефон екс-адвоката й помічника Трампа Майкла Коена надсилав сигнали на стільникові вишки в районі Праги наприкінці літа 2016-го, в розпал президентської кампанії, залишивши електронний запис на підтвердження того, що Коен зустрічався там таємно з російськими чиновниками", - зазначає видання з посиланням на чотирьох людей, обізнаних у справі.

Читайте також: Трамп більше не відповідатиме на запитання Мюллера - адвокат

Приблизно в цей же час місцеві спецслужби перехопили телефонну розмову між росіянами, один із яких згадав, що Коен перебуває у Празі, повідомили ще два джерела.

"Дані реєстрації телефону й розвідки, які раніше не розкривалися, додають нової впевненості у координації між кампанією Трампа та операцією росіян щодо втручання у вибори", - зауважується в публікації.

Читайте також: Мюллер може передати звіт про втручання Росії у вибори в лютому – NBC News

Раніше у досьє Крістофера Стіла, яке Трамп назвав "купою сміття", наголошувалося, що Коен та принаймні один чиновник з Кремля зустрічалися в Празі чи в околицях міста, щоб обговорити, як глибше приховати зв'язок між кампанією Трампа і РФ.

Водночас, сам Коен у четвер заявив, що взагалі ніколи не був у Празі.

"Чув, що Прага і Чеська Республіка красива влітку. А я і не знав, оскільки ніколи не був там. Мюллер знає все!"- написав екс-адвокат Трампа на власній сторінці у Твітері.

Нагадаємо: Майкл Коен погодився співпрацювати з розслідуванням Роберта Мюллера, яке досліджує можливу змову президентської кампанії Дональда Трампа з російським урядом під час останніх президентських виборів у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-