Блумберг готовий вкласти понад $100 мільйонів, аби стати президентом США

Блумберг готовий вкласти понад $100 мільйонів, аби стати президентом США

Укрінформ
Колишній мер Нью-Йорка, мільярдер Майкл Блумберг готовий витратити з власних коштів більше $100 млн для того, щоб поборотися на президентських виборах 2020 року в США.

Про це повідомив американський телеканал новин CNBC з посиланням на головного політичного радника Блумберга Говарда Вольфсана.

"Мільярдер Майк Блумберг готовий витратити більше $100 млн доларів – суми, яку він вклав у свою останню кампанію на виборах мера Нью-Йорка – якщо він балотуватиметься на пост президента в 2020 році. При цьому він не планує залучати будь-яких зовнішніх коштів від комітетів на підтримку кандидата", - наголошується в публікації.

Читайте також: Власник Bloomberg продасть агентство, якщо піде у президенти США

У цьому зв'язку телеканал наводить слова Вольфсана, який вказує на те, що його бос має намір інвестувати у власну кампанію стільки грошей, скільки знадобиться.

"Блумберг витратив понад $110 млн на підтримку демократів під час виборів у Конгресі в 2018 році. Коли Вольфсана спитали, чи має намір Блумберг витратити принаймні стільки же на власну кампанію, Вольфсан відповів: "Скільки буде потрібно", - зазначає телеканал.

Читайте також: Колишній мер Нью-Йорка пожертвував $1,8 мільярда університету

Якщо екс-мер Нью-Йорка зробить такий внесок у власну кампанію, він матиме одну з найбільш потужних позицій на виборах 2020 року й значну перевагу над іншими потенційними претендентами від демократів.

"Тим не менше, образ успішного бізнесмена може виявитися не зовсім тим, за якого захоче проголосувати більшість американців в альтернативу нинішньому президенту Дональду Трампу", - зауважує телеканал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-