Берлін закликав Токіо відмовитися від смертної кари

Берлін закликав Токіо відмовитися від смертної кари

Укрінформ
У Німеччині шоковані продовженням практики страти злочинців в Японії.

Про це йдеться в заяві уповноваженого федерального уряду з політики у галузі прав людини та гуманітарної допомоги Бербел Кофлер.

«Я була шокована, дізнавшись про нещодавнє приведення в дію смертного вироку в Японії, коли 27 грудня 2018 року були страчені дві людини», - йдеться в заяві.

Читайте також: В Японії стратили двох людей за злочини 1988 року

Кофлер зазначила, що смертна кара є «нелюдською і жорстокою формою покарання».

"Федеральний уряд Німеччини відкидає смертну кару за будь-яких обставин і буде продовжувати активно співпрацювати зі своїми партнерами по Європейському Союзу в справі загальної скасування смертної кари", - пообіцяла вона.

Уповноважена зазначила, що Німеччина і Японія є близькими партнерами з багатьох питань, тому в Берліні хочуть, щоб уряд Японії провів відкрите обговорення в громадянському суспільстві з питання щодо скасування смертної кари.

Читайте також: Японія вирішила відновити полювання на китів

В Японії 27 грудня були страчені дві людини, 60 і 67 років, засуджені до смертної кари за вбивство двох людей в 1988 році.

Вього ж з грудня 2012 року, з моменту інавгурації прем'єр-міністра Сіндзо Абе, в Японії було страчено 36 осіб. Тільки в 2018 році вища міра покарання була застосована відносно 15 осіб. В японських в'язницях же 110 чоловік чекають смертної кари.

До теперішнього моменту 103 держави скасували або більше не застосовують смертну кару, в загальній складності 139 країн вже не застосовують вищу міру покарання. В середині грудня 2018 року на пленарній сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку 121 країна затвердила мораторій на застосування смертної кари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-