Трамп не поспішатиме з призначенням нового міністра оборони - ЗМІ

Трамп не поспішатиме з призначенням нового міністра оборони - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп не поспішатиме з призначенням нового глави Пентагону навіть попри те, що нинішній міністр оборони США припиняє виконувати обов'язки на посаді з 2 січня замість заявленого раніше терміну – з середини лютого.

Про це глава Білого дому заявив у середу під час перебування з неоголошеним візитом в Іраку, повідомило американське інформагентство Bloomberg.

"Президент Дональд Трамп заявив, що виконуючий обов'язки міністра оборони Патрік Шанахан є "чудовою людиною", і він може залишатися на посаді глави Пентагону "протягом тривалого часу", - зауважує видання.

Читайте також: Стало відомо, коли почне роботу новий глава Пентагону

Водночас, у публікації підкреслюється, що Шанахан ніколи не служив в бойових частинах, натомість він обіймав керівну посаду в компанії Boeing Co. та був підрядником в Міноборони США перш ніж стати заступником міністра оборони в 2017 році.

У цьому зв'язку президент Трамп охарактеризував Boeing як "пекельну компанію" і зауважив, що Шанахан є "гарним купцем", який може владнати проблеми з перевитратами на зброю.

Читайте також: Глава Пентагону востаннє звернувся до військових

Нагадаємо: Джеймс Меттіс оголосив про свою відставку після того, як Трамп наказав вивести американський контингент із Сирії попри поради кабінету з питань національної безпеки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-