Путін заявив, що Росія готова розгорнути надзвуковий ракетний комплекс

Путін заявив, що Росія готова розгорнути надзвуковий ракетний комплекс

Укрінформ
 Володимир Путін заявив у середу, що наступного року на озброєння надійде перший надзвуковий ракетний комплекс, а це означає, що «у Росії з'явився новий вид стратегічної зброї».

Про це повідомляється на сайті Кремля.

«Уже наступного року (нова міжконтинентальна стратегічна надзвукова - ред.) система «Авангард» буде надходити на озброєння. Буде сформовано полк, який почне бойове чергування. Далі будемо працювати за планами - і щодо цієї системи, і щодо інших перспективних систем озброєння для оснащення армії і флоту. Це чудовий подарунок країні до Нового року», - сказав Путін.

Виступаючи на зустрічі з членами уряду після випробування нової ракетної системи «Авангард», Путін сказав, що «випробування завершилося, завершилося повним успіхом» і «у Росії з'явився новий вид стратегічної зброї».

Як стверджується, нова система, яку Путін анонсував раніше в березні поряд з іншими видами нових озброєнь, нібито має високу маневреність, що дозволяє їй обходити системи протиракетної оборони.

Читайте також: Путіну показали запуск ракети "Авангард"

Путін спостерігав за випробуванням ракети з будівлі Міністерства оборони. Кремль опублікував заяву з описом випробування, де йдеться, що ракета «Авангард», запущена з полігону на південному заході Росії, успішно знищила ціль на Далекому Сході.

Як повідомлялося, про ракету з надзвуковим плануючим крилатим бойовим блоком Путін розповідав у березневому посланні Федеральним зборам у 2018 році з демонстрацією анімації. Експерти тоді висловили сумніви щодо коректності висловлювань лідера РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-