Німці бачать майбутнє в песимістичних тонах

Німці бачать майбутнє в песимістичних тонах

Опитування
Укрінформ
Результати опитування громадської думки соціологічного інституту Ipsos показали, що німці, незважаючи на стійке економічне становище країни, дивляться в майбутнє з песимізмом, якого не було вже давно.

Дані опитування наводить портал t-online.

"Із заявою "Я з нетерпінням чекаю наступного року з великою впевненістю і оптимізмом, чекаю кращих часів" згодні лише 17 відсотків респондентів. У 2014 році частка оптимістів становила 45 відсотків", - йдеться в повідомленні.

Серед молоді до 20 років частка оптимістів, утім, досягає 26 відсотків. Серед тих, кому за 65, таких всього 10 відсотків.

У 2015 році дебати на тему біженців призвели до різкого спаду настроїв у суспільстві. Занепокоєння щодо інтеграції іммігрантів зберігається і по сьогодні: 50% респондентів побоюються, що зростання ксенофобії загрожує соціальному спокою. Це на чотири процентних пункти більше, ніж рік тому.

Побоюються, що розрив між багатими і бідними збільшиться, 66% опитаних, це на чотири процентних пункти більше, ніж наприкінці 2017 року.

Читайте також: Дві третини росіян бачать РФ більш відсталою країною за п'ять років

Крім таких тем, як пенсії, ціни на оренду житла та інші, німці сказали, що їх хвилюють глобальні проблеми воєн і конфліктів, а також захист навколишнього середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-