У Росії розслідують викрадення правозахисника Amnesty

У Росії розслідують викрадення правозахисника Amnesty

Укрінформ
Кримінальну справу про викрадення співробітника міжнародної правозахисної організації Amnesty International Олега Козловського, який спостерігав за акціями протесту проти передачі земель Чечні, порушено у сусідній російській республіці Інгушетія.

Про це повідомляє "Комітет проти тортур".

«Порушено кримінальну справу за заявою співробітника правозахисної організації Amnesty International Олега Козловського про те, що його викрали і катували в Інгушетії у жовтні цього року. Справу порушено за ознаками скоєння особливо тяжкого злочину, передбаченого п.п. «а», «в» і «г» ч. 2 ст. 126 КК РФ («викрадення, вчинене групою осіб за попередньою змовою, із застосуванням насильства, небезпечного для життя і здоров'я, і з застосуванням зброї, або предметів, використовуваних як зброї»)», - йдеться у повідомленні.

Влада заявляє, що справу порушили ще 3 грудня, а 26 грудня про неї повідомили юристу комітету Дмитру Піскунову. Козловський розповідав, що його викрали 6 жовтня, наступного дня після прибуття у столицю Інгушетії Магас. Чоловік, який відрекомендувався як опозиціонер, заманив Козловського в автомобіль, де до нього підсіли двоє в масках. Вони змусили правозахисника вимкнути телефон і вивезли за межі міста, де побили, погрожували вбивством і змушували стати своїм інформатором.

Читайте також: Amnesty принесла Путіну 169 тисяч підписів за російських правозахисників

Не зумівши змусити Козловського піти на їхні умови, невідомі відвезли співробітника Amnesty у сусідню Північну Осетію і відпустили біля аеропорту, де вимагали не повертатися і не писати про ситуацію в Інгушетії. Вони пригрозили вбити його дружину і дітей в разі розголошення інформації про подію.

За словами Козловського, його викрадачі назвалися співробітниками інгуського Центру з протидії екстремізму (Центру "Е").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-