Кишинів планує якнайшвидше відновити телефонний зв'язок із Придністров'ям

Кишинів планує якнайшвидше відновити телефонний зв'язок із Придністров'ям

Укрінформ
Уряд Молдови затвердив поправки до закону про електронні комунікації, щодо яких Придністровський оператор зв'язку «Інтердністрком» зможе бути зареєстрований під молдавською юрисдикцією.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«Внесені законодавчі поправки були необхідні для реалізації положень Протокольної угоди про заходи щодо організації взаємодії в галузі електронного зв'язку, підписаної між представниками Кишинева і Тирасполя у листопаді 2017 року», - зазначив віце-прем'єр Молдови - міністр економіки та інфраструктури Кирило Габурич.

За його словами, це рішення створить передумови для прискорення процесу відновлення фіксованого і мобільного телефонного зв'язку між двома берегами Дністра.

Кирило Габурич звернув особливу увагу і на те, що затверджені поправки не спричинять юридичних наслідків для молдавських операторів зв'язку і не порушать внутрішню операційну систему.

Читайте також: Екс-лідеру невизнаного Придністров'я дали 16 років в'язниці

«Прийняте урядом рішення - ознака того, що ми просуваємося шляхм інтеграції Придністровського регіону у правове поле Республіки Молдова», - заявив Кирило Габурич.

Фіксований і мобільний телефонний зв'язок з невизнаним Придністров'ям було перервано 2003 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-