Макрон привітав французьких військових з Різдвом

Макрон привітав французьких військових з Різдвом

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон виступив зі словами підтримки на адресу французьких військовослужбовців і закликав всіх громадян країни дякувати їм за мирно проведене свято Різдва.

Відповідне відеозвернення, записане в кінці минулого тижня на військовій базі в місті Нджамена, столиці Чаду, було показано в ефірі телеканалу France 2 в ніч на середу, передає ТАСС.

Президент розділив своє послання на кілька сегментів, присвятивши перші два безпосередньо військовим, які служать в далеких країнах, а також тим, хто бере участь в антитерористичній операції Sentinelle ("Вартовий") у Франції, та їх сім'ям. Велику увагу глава держави приділив тому, що багато солдати не можуть разом з рідними святкувати Різдво.

"Дякую вам за цю жертву, за самовідданість, разом зі мною вам дякує вся нація", - підкреслив Макрон.

Окремо він приніс співчуття всім тим, чиї родичі загинули під час виконання службових обов'язків, зазначивши, що йому знайома біль втрати близької людини.

Читайте також: Протести "жовтих жилетів": Макрон обіцяє винним в насильстві найсуворішу кару

"Сподіваюся, ви проведете чудове свято Нового року в колі сім'ї і близьких, - звернувся президент до громадян країни. - Якщо ви прокидаєтеся [на Різдво] в умовах миру і свободи, це саме тому, що в цей момент вони [військові] б'ються, щоб гарантувати безпеку для вас і ваших друзів".

Звернення стало одним з двох підсумкових виступів Макрона, запланованих до кінця року. Воно було записано під час візиту французького президента в Чад з 22 по 23 грудня, де він відвідав військову базу, на території якої розташований головний штаб французьких частин, що беруть участь у регіональної антитерористичної операції "Бархан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-