Ердоган наголосив на важливості мирного співіснування різних релігій

Ердоган наголосив на важливості мирного співіснування різних релігій

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган побажав щасливого Різдва християнам, підкресливши культурне різноманіття Туреччини та історичну роль Анатолії, як території, де християни мали можливість переховуватися від переслідувань та воєн.

Відповідну заяву було розповсюджено сьогодні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу, щоб Різдво, яке святкується нашими громадянами-християнами різних конфесій, традицій і церков у відповідності зі своїми переконаннями, привело до посилення атмосфери солідарності в нашій країні. Я бажаю християнам усього світу щасливого Різдва, - йдеться у заяві президента.

Реджеп Тайїп Ердоган також наголосив на важливості мирного співіснування різних релігій.

Читайте також: У Віндзорському замку заспівали українського "Щедрика"

«Ми, як прихильники давньої традиції, яка ґрунтується на повазі до думки, переконання і основних прав людини, вважаємо наявність на нашій території сьогодні різних релігій і культур цінним активом». Усвідомлення цього є основою національного миру, безпеки, єдності і солідарності, найбільшою силою, яку маємо, що дасть нам також мирне співіснування в майбутньому», - йдеться в заяві.

Як відомо, 25 грудні християни відзначають Різдво Христове за Григоріанським календарем. Минулого року Верховна Рада України внесла зміни до Кодексу законів про працю та зробила 25 грудня вихідним днем.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-