ЄС готовий допомогти Індонезії в ліквідації наслідків цунамі

ЄС готовий допомогти Індонезії в ліквідації наслідків цунамі

Укрінформ
Високий представник ЄС Федеріка Могерині та єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та кризового реагування Христос Стіліанідес висловили співчуття у зв’язку із загибеллю людей в Індонезії внаслідок цунамі та заявили про готовність надати допомогу у ліквідації наслідків стихійного лиха.

Про це йдеться у їхній заяві, поширеній у неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Багато людей загинули, ще більше постраждали або зникли безвісти після удару цунамі у протоці Сунда в Індонезії. Наші думки з жертвами лиха та всіма, хто постраждав, а також із рятувальними службами, які зараз важко працюють, щоб врятувати життя та надати допомогу тим, хто її потребує. Ми висловлюємо наші співчуття всім, хто втратив близьких людей. У ці важкі часи Європейський Союз стоїть поряд з народом та владою Індонезії», - йдеться у заяві.

Читайте також: Кількість загиблих внаслідок цунамі в Індонезії зросла до 222 осіб

Зазначається, що ЄС активував надзвичайну супутникову картографічну систему «Коперник» і підготував експертів ЄС з гуманітарної допомоги, які знаходяться у готовності до дій за запитом.

«Ми готові надати будь-яку допомогу, яка є потрібною, і уважно слідкуємо за ситуацією. Високий представник ЄС зв’язувалася протягом останніх кількох годин з міністром закордонних справ Індонезії Ретно Марсуді», - зазначається у заяві Євросоюзу.

Як повідомлялося, в Індонезії в результаті цунамі в ніч з суботи на неділю загинули щонайменше 222 людини, ще сотні постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-