Допінговий скандал: Росія не виконала умови WADA

Допінговий скандал: Росія не виконала умови WADA

Укрінформ
Ненадання експертам Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) можливості вилучення допінг-проб з московської лабораторії означає невиконання першої умови відновлення роботи Російського Антидопінгового агентства (РУСАДА).

Про це повідомив Інтерфаксу гендиректор РУСАДА Юрій Ганус.

"Доступ до проб без доступу до бази означає невиконання першої умови відновлення РУСАДА, це безглуздо. Ми повинні шукати можливості, а не причини не надавати його. Сподіваюся, наступного тижня доступ нададуть, це можливо, якщо будуть створені умови для приїзду фахівців. Поки це питання не вирішене", - сказав Ганус.

Він зазначив, що "наслідки невиконання першої умови можуть бути катастрофічними - всі наші спортсмени втратять можливість виступати на міжнародних змаганнях, а ті міжнародні змагання, які мали проводити в нашій країні, можуть бути перенесені в інші країни".

Напередодні WADA повідомила про те, що експерти агентства отримали доступ до допінг-проб, але не можливості їх вилучення - згідно з умовами, поставленими російською стороною, обладнання для цього має бути сертифіковане і в Росії.

Як повідомлялося, фахівці WADA на чолі з незалежним експертом Хосе Антоніо Паскуалем прибули до Москви 17 грудня для отримання даних перевірки допінг-проб російських спортсменів за період з 2011 по 2015 рік, що зберігаються в колишній будівлі московської лабораторії.

Доповідь експертів WADA буде оприлюднена 14-15 січня 2019 року. Від цього звіту залежатиме, чи підтверджене рішення про відновлення Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) в правах. Засідання спеціального комітету з цього питання пройде 14-15 січня 2019 року.

Читайте також: Російських біатлоністів в Австрії підозрюють у вживання допінгу

Як відомо, у вересні нинішнього року WADA відновило членство РУСАДА після майже трирічної дискваліфікації, викликаної скандалом навколо ймовірної державної програми застосування допінгу в Росії. РУСАДА, однак, має виконати низку умов, однією з яких є доступ WADA до московської антидопінгової лабораторії, а також до її інформаційній системи та допінг-проб, опечатаних з 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-