ЄС виділив Латвії майже €18 мільйонів на ліквідацію наслідків повені

ЄС виділив Латвії майже €18 мільйонів на ліквідацію наслідків повені

Укрінформ
Латвія невдовзі отримає 17.7 млн євро з Фонду солідарності ЄС, які будуть спрямовані на роботи з відновлення після руйнівної повені 2017 року.

Інформація про відповідне рішення розміщена на сайті Європейської Комісії.

«Латвія отримає загальну суму у 17,7 млн євро допомоги з Фонду солідарності ЄС (EUSF), після затвердження пропозицій Єврокомісії Європарламентом та Європейською Радою. Ці гроші будуть використані для того, щоб допомогти країні подолати шкоду, спричинену катастрофічною повінню, яка трапилася у 2017 році. Зокрема, ці гроші покриватимуть витрати на відновлення важливої інфраструктури та будівель громадського значення, на операції з очищення місцевості та на укріплення дамб», - йдеться у повідомленні Європейської Комісії.

Читайте також: Латвія оприлюднить списки агентів КДБ з радянських архівів

З 2002 року, коли був заснований Фонд солідарності ЄС, він використовувався для подолання наслідків пригод більше 80 разів, включаючи повені, лісові пожежі, землетруси, буревії та посухи. Коштом цього фонду з того часу 24 країни ЄС отримали допомогу на суму у понад 5 мільярдів євро на проведення надзвичайних операцій та на роботи з відновлення.

Як повідомляли латвійські та міжнародні ЗМІ, в останній декаді серпня 2017 року у Латвії протягом 32 годин випала двомісячна норма опадів, що спричинило розлив місцевих річок та масштабну повінь. В результаті у 27 краях Латвії було оголошено надзвичайний стан, який тривав до листопада того ж року. Інфраструктурі та сільськогосподарським угіддям країни стихія завдала збитки, які обчислюються мільйонами євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-