Єврокомісія виділила €305 мільйонів країнам під

Єврокомісія виділила €305 мільйонів країнам під "міграційним тиском"

Укрінформ
Європейська Комісія оголосила у четвер про рішення виділити додаткові 305 мільйонів євро для надзвичайного фонду допомоги країнам, які перебувають під міграційним тиском, зокрема, для підтримки Греції, Італії, Кіпру і Хорватії.

Повідомлення про це міститься на сайті Єврокомісії.

«Ці додаткові 305 мільйонів євро, які виділяються кільком країнам Євросоюзу, допоможуть покрити негайні потреби та забезпечити адекватні умови для нових мігрантів, з тим, щоб вони мали доступ до їжі та води, щоб гарантувати безпеку для найбільш вразливих категорій, а також зміцнити кордони там, де це є необхідним», - зауважив з цього приводу Єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

За його словами, згадані фонди будуть також спрямовані на додаткові заходи захисту жертв злочинної діяльності з контрабанди людьми.

Найбільшу суму у 289 мільйонів євро отримає Греція, при цьому 190 мільйонів з цієї суми будуть спрямовані на програми, які здійснюються під егідою Офісу Комісара ООН з питань біженців (UNHCR) і передбачають, зокрема, розміщення до 25 тисяч біженців та надання грошової підтримки 70 тисячам людей. При цьому 33 мільйони будуть спрямовані на підтримку грецької берегової охорони та на фінансування пошукових та рятувальних операцій.

Читайте також: «Новий Міграційний закон»: Німеччина відкриває двері для робочих мігрантів

Італія отримає 5,3 млн євро, які призначені, головним чином, для надання допомоги жертвам контрабанди людьми.

У Кіпр будуть спрямовані 3,1 млн євро, за рахунок яких тимчасовий табір утримання мігрантів має бути перетворений на повноцінний центр прийняття, з організацією медичного обстеження, реєстрації, зняття біометричних даних та можливість документального оформлення прохання про притулок.

Ще 6,8 млн євро отримає Хорватія з метою посилення системи охорони зовнішніх кордонів ЄС у повній відповідності до законодавства Євросоюзу у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-