Польща підписала ще один контракт на поставки газу зі США

Польща підписала ще один контракт на поставки газу зі США

Укрінформ
Польська державна нафтогазова компанія PGNiG підписала 20-річний контракт з американською компанією Port Arthur LNG – дочірньою компанією Sempra Energy, - на постачання з 2023 року cкрапленого газу зі США.

Про це повідомляє PGNiG.

"На підставі підписаної угоди, PGNiG купуватиме щороку 2 млн тонн газу LNG (близько 2,7 млрд кубометрів газу після регазифікації)", - інформує польська компанія.

Як зазначається, закупівля здійснюватиметься за формулою FOB (Free On Board), за якою покупець відповідає за транспортування скрапленого газу.

Компанія Port Arthur LNG займатиметься лише транспортуванням природного газу до експортного терміналу, його скрапленням і завантаженням. Це даватиме можливість PGNiG або поставити газ до Польщі, або продати його будь-де на глобальному ринку LNG.

Читайте також: Польська PGNiG очікує на рішення арбітражу проти Газпрому до кінця року

Як зауважив заступник голови правління PGNiG Мацей Возняк, це вже третій довгостроковий контракт, підписаний за останні місяці з американськими партнерами. Він наголосив, що з 2023 року польська компанія матиме у своєму розпорядженні загалом 7,45 млн тонн скрапленого газу, що після регазифікації становитиме понад 10 млрд кубометрів природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-