Нетаньягу закликав ООН засудити Хезболлу за тунелі на кордоні

Нетаньягу закликав ООН засудити Хезболлу за тунелі на кордоні

Укрінформ
Голова уряду Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у середу закликав Раду Безпеки ООН засудити агресивні дії ліванського руху "Хезболла" через тунелі, які були вириті на кордоні Ізраїля.

Про це пише Associated Press.

«Це не просто акт агресії. Це війна. Народ Лівану повинен зрозуміти, що Хезболла «ставить їх під загрозу, і ми очікуємо, що Ліван вживатиме належних заходів» , - сказав Нетаньягу.

Він наполягає, що Рада Безпеки повинна "відстояти правду", коли вона зустрінеться, щоб обговорити питання щодо тунелів, нещодавно виявлених Ізраїлем на ліванському кордоні під час операції "Північний щит".

Читайте також: "Хезболла" будує прикордонні тунелі, щоб постачати бойовиків до Ізраїля - Нетаньягу

Наразі ізраїльські військові здійснюють операції з виявлення та знищення виритих тунелів, з яких чотири були виявлені раніше. В Ізраїлі говорить, що вони були зроблені бойовиками Хезболли для здійснення нападів на ізраїльських цивільних та завоювання північної частини Ізраїля.

Рух "Хезболла", який раніше використовував такі тунелі в Лівані, ще не прокоментував ситуацію.

Читайте також: Ізраїльські військові ліквідовують тунелі Хезболли на кордоні з Ліваном

Як повідомлялося, голова ізраїльського уряду Беньямін Нетаньягу вважає, що метою створення тунелів через кордон з Ліваном є доправлення терористів руху "Хезболла" у північну частину Ізраїля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-