100 днів до Brexit: підприємства ЄС готуються до економічного шоку

100 днів до Brexit: підприємства ЄС готуються до економічного шоку

Укрінформ
За сто днів до дня, коли Велика Британія має залишити Євроспільноту, підприємства решти країн-членів розпочали підготовку до неврегульованого виходу Сполученого Королівства з ЄС.

Про це повідомляє Reuters

«За 100 днів до Brexit бізнесмени та чиновники Європейської Спільноти активізували підготовку до того, що Сполучене Королівство вийде без угоди з блоку. Це жахливий сценарій для багатьох компаній, які зараз готуються до економічного шоку», - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр Тереза Мей не змогла здобути підтримку британського парламенту щодо проекту угоди Brexit. Це означає, що п'ята за величиною економіка світу на сьогодні має три основні варіанти: узгодити в останню хвилину існуючу угоду, скасувати Brexit або залишити ЄС без угоди.

Читайте також: Уряд Мей не планує вносити у парламент альтернативні варіанти Brexit

У разі, якщо країна вирішить піти на неврегульований Brexit, то вихід, запланований на 29 березня, буде різким. Голова Банку Англії Марк Карні заявив, що виїзд з ЄС без перехідного періоду (тобто без домовленостей) для економіки Британії може бути схожим на шокову терапію 1970-х років.

Можливо, Мей все-таки знайде підтримку глибоко розділеного парламенту для проекту угоди, який вона погодила минулого місяця з лідерами ЄС, щоб підтримувати тісні зв'язки зі спільнотою після виходу.

Але поки що британським політикам не вдалося погодити будь-який альтернативний варіант Brexit, посилюючи побоювання, що Сполучене Королівство вийде з найбільшого торгового блоку світу без угоди.

Як повідомлялося, голова британського уряду Тереза Мей не планує виносити на розгляд парламенту альтернативні проекти вирішення питання Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-