Сорос став

Сорос став "Людиною року" за версією Financial Times

Укрінформ
Британська газета Financial Times назвала 88-річного мільярдера та філантропа Джорджа Сороса "Людиною року".

Про це повідомляється на сайті видання.

Як зазначили у Financial Times, вибір "Людини року" зазвичай відображає досягнення такої особи. "У випадку з Соросом в цьому році вибір також стосується цінностей, які він представляє", - повідомило видання.

У виданні вважають, що Сорос "став флагманом ліберальної демократії та відкритого суспільства", саме тих ідей, які перемогли в Холодній війні.

Протягом більше трьох десятиліть Сорос використовував благодійність для боротьби проти авторитаризму, расизму та нетерпимості. Через його тривалу прихильність відкритості, свободі ЗМІ та правам людини він викликав гнів авторитарних режимів і національних популістів.

Як відомо, Джордж Сорос є одним із найбагатших людей світу та головою фонду Soros Fund Management. Його статки оцінюють в 25 мільярдів доларів.

Читайте також: Forbes назвав ТОП-10 найбагатших американських знаменитостей

У 1979 році він заснував фонд "Відкрите суспільство", метою його діяльності є захист демократії та прав людини у всьому світі. Цей фонд складається з 39 організацій. З кінця 1980-х Сорос жертвує гроші на проекти із суспільного та державного розвитку в Східній Європі за допомогою фонду "Відкрите суспільство".

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан упродовж тривалого часу звинувачує Сороса у втручанні у внутрішні справи цієї країни. Влада Угорщини вже запровадила певні обмеження щодо пов’язаних із Соросом організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-