Суд у Росії заблокував сайт Навального

Суд у Росії заблокував сайт Навального

Укрінформ
Суддя Таганського суду Москви Ольга Синельникова постановила заблокувати сайт "Розумного голосування" Олексія Навального за порушення правил зберігання персональних даних.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Задовольнити позовні вимоги, визнати діяльність сайту з порушенням прав користувачів зі збору персональних даних", - оголосила рішення суддя Синельникова.

Згідно з рішенням блокується не тільки сторінка 2019.vote, але й її копії (дзеркала). Сам сайт недоступний в Росії з 7 грудня, коли Синельникова схвалила попереднє блокування в рамках забезпечувальних заходів.

Як випливає з позовної заяви, на сайті Навального у користувача відсутня можливість не погоджуватися на обробку персональних даних. При цьому сайт пропонує ввести дані банківської картки для покупки різних товарів, однак як далі сайт розпоряджається цією інформацією, користувачеві невідомо.

Представник Роскомнагляду зазначив, що дані користувачів, які не є зареєстрованим користувачем на сайті, все одно піддавалися обробці через сервіси Google Analytics і Яндекс.Метрика. При цьому, заявив представник регулятора, зібрана інформація розміщена на серверах Google, які, в свою чергу, знаходяться в США. За його словами, адміністратор сайту повинен був надати у відомство посвідчену згоду, або зберігати дані на вітчизняних серверах.

Читайте також: Від Навального вимагають видалити відео з YouTube і погрожують арештом

Представник Навального заявив в суді, що на сайті були вказані умови оферти, тобто користувач знав про збір інформації. Юрист також припустив, що при запуску проекту на сайті могли бути порушення, однак, за його словами, всі вони вже усунені, тому блокувати сайт чи вносити його до реєстру порушників не має сенсу. Але це на рішення суду не вплинуло.

За адресою 2019.vote знаходиться проект Навального "Умное голосование", який опозиціонер запустив наприкінці листопада в рамках своєї нової концепції поведінки виборців на виборах. За ідеєю Навального, виборці самі можуть об'єднатися, щоб узгоджено віддати голоси на підтримку одного з кандидатів - суперників головної партії влади "Єдиної Росії".

Фото: navalny.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-