На шляху до НАТО: США обіцяють захистити Македонію від

На шляху до НАТО: США обіцяють захистити Македонію від "руки Кремля"

Укрінформ
Сполучені Штати стоятимуть разом з народом Македонії, який обрав шлях до Північноатлантичного альянсу, й допомагатимуть йому протистояти впливу Росії, спрямованому проти цього рішення.

З такою заявою виступив у вівторок заступник державного секретаря США Джон Салліван під час візиту до Скоп'є, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Думаю, не секрет, що російський уряд виступає проти членства Македонії в НАТО", - наводить слова Саллівана Державний департамент США.

Як підкреслив заступник держсекретаря, Росія "робитиме все" задля досягнення власних цілей, аби "підірвати рішення" македонського народу та уряду Македонії щодо приєднання до Північноатлантичного альянсу.

"Росія застосовуватиме сили й засоби у спробі підірвати це, будь-які засоби, на які вони здатні. Ми вже бачили це в інших частинах Європи, ми бачили це, наприклад, під час виборів у США раніше, в 2016 році", - зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: США вважають, що Македонія може стати членом НАТО у 2020 році

У цьому зв'язку він пообіцяв, що Сполучені Штати допомагатимуть Македонії, її народу й уряду протистояти російському впливу, а також іншим країнам, де Росія прагне підірвати законні демократичні процеси.

"Ми стоятимемо разом з цими урядами, ми будемо створювати опір цьому пагубному впливу", - наголосив представник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-