Урядовці та бізнес країн Африки й Європи зібралися на форум у Відні

Урядовці та бізнес країн Африки й Європи зібралися на форум у Відні

Укрінформ
У рамках головування Австрії в Раді ЄС у Відні розпочався дводенний форум високого рівня Африка-Європа, основною темою якого стане обговорення економічної співпраці між двома континентами.

Участь у заході беруть високопоставлені представники урядів та очільники африканських і європейських країн, а також сотні бізнесменів,  повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Форум розпочався зі святкової вечері у понеділок ввечері в Іспанській школі верхової їзди у "внутрішньому місті", без заяв для ЗМІ. Безпосередні зустрічі та обговорення проходитимуть вже у вівторок в найбільшому конференц-центрі країни Austria Centre Vienna.

Згідно з Австрійським головуванням, в центрі форуму – питання покращення економічних відносин між Африкою та Європою, передусім у сфері цифровізації та іновацій. Хоча тема міграції і не заявлена  офіційно як предмет обговорення, очікується, що вона також буде серед основних тем дискусій.

Участь у заході беруть представники 25 африканських країн, сім з яких представлені на рівні глав урядів та держав, 13 очільників урядів та держав європейських країн, а також голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Також серед учасників – близько 800 бізнесменів.

Читайте також: Трьох російських олігархів все ж таки запросили на форум у Давос - ЗМІ

Кульмінаційний захід Австрійського головування супроводжується посиленими заходами безпеки,  армія охороняє повітряний простір над столицею та частинами прилеглих земель. Всього задіяно близько 900 військових та 22 військових повітряних суден. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-