Британія проводить перевірку пропагандистських програм двох телеканалів РФ

Британія проводить перевірку пропагандистських програм двох телеканалів РФ

Укрінформ
Британський медіарегулятор Ofcom проводить перевірку програм з «неприхованою пропагандою», що транслюються у Балтії двома російськими телеканалами НТВ Мир і РЕН ТВ, про яких англійській стороні повідомило МЗС Латвії.

Про це повідомляє Sky News.

«У листі, до якого має доступ Sky News, від міністерства закордонних справ Латвії - серу Алану Дункану, заступнику міністра закордонних справ, йдеться про зловмисні репортажі НТВ Мир і Рен ТВ, які транслюються у країнах Балтії», - йдеться у повідомленні.

Мова йде про програми від 2 і 3 квітня 2018 року, присвячені отруєнню у Солбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Як зазначила посол Латвії у Британії Байба Браже, у порівнянні з цими випусками матеріали, що з'являються в ефірі Russia Today — «квіточки».

Читайте також: Чи довго ще в українських душах буде нишпорити рука Москви? – митрополит Епіфаній

«Ці російські телеканали, які мовлять в нашій країні, є неприхованою пропагандою. Це не м'яка, західного типу Russia Today, тому Британія повинна всерйоз ними зайнятися», - підкреслила Браже.

Як зазначає видання, «НТВ Мир» і «Рен ТВ» можуть передавати програми з Росії в межах Європейського Союзу завдяки ліцензіям Ofcom, що належать компанії Baltic Media Alliance Ltd, зареєстрованої за адресою в центрі Лондона. За словами виконавчого директора компанії, Маргуса Меріма, обидва канали роблять акцент на темах, пов'язаних з розвагами та культурою.

Як відомо, Ofcom вже веде близько семи розслідувань щодо російського пропагандистського телеканалу Russia Today через висвітлення новин у Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-