Трьох російських олігархів все ж таки запросили на форум у Давос - ЗМІ

Трьох російських олігархів все ж таки запросили на форум у Давос - ЗМІ

Укрінформ
Організатори щорічного Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі після тиску з боку Москви все ж таки вирішили запросити трьох російських олігархів, які підпадають під санкції США.

Про це повідомляє Financial Times.

"Всесвітній економічний форум у Давосі піддався тиску з боку Москви та вирішив змінити своє рішення про відмову (в участі у форумі – ред.) трьом російським бізнесменам, які підпадають під санкції США, після дипломатичних перемовин на високому рівні, в яких брав участь швейцарський уряд", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє FT, Росія пригрозила бойкотувати форум після того, як його організатори не запросили співвласника компанії "Русал" Олега Дерипаску, власника групи "Ренова" Віктора Вексельберга і главу ВТБ Андрія Костіна через те, що Вашингтон їх вніс до "чорного списку".

Однак після втручання в справу швейцарського уряду організатори форуму вирішили все ж таки запросити російських олігархів.

Читайте також: Трьох російських олігархів через санкції не запросили на форум у Давос — FT

Зазначається, що всі троє потрапили під санкції США у квітні цього року, внаслідок чого їм було заборонено вести справи з громадянами США, а також усі їхні активи на території Сполучених Штатів були заморожені.

Водночас санкції не забороняють їм в'їжджати до Швейцарії.

Як повідомлялося, 6 листопада стало відомо, що організатори щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі не запросили трьох російських олігархів, які підпадають під санкції США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-