У парламенті Австрії говорили про полонених українців на окупованому Донбасі

У парламенті Австрії говорили про полонених українців на окупованому Донбасі

Укрінформ
Депутат Національної ради Австрії Гудрун Куглер під час виступу у парламенті привернула увагу до порушення прав людини стосовно українців, незаконно утримуваних на окупованому Донбасі, розповівши, зокрема, історію професора Ігоря Козловського.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Можливо, це не типовий приклад для питань, представлених у нашій пропозиції, але це – важливо, адже мова йде про Європу та порушення прав людини на європейській землі. Деякі депутати цієї ради вчора після обіду познайомилися з українським професором Ігорем Козловським, який є релігієзнавцем. Козловський розповів нам вчора, що він був затриманий у 2015 році у Донецьку у Східній Україні та поміщений у підвал-в’язницю, де він просидів два роки без якихось обвинувачень і майже кожен день зазнавав тортур", - заявила депутат під час виступу на тему прав ув’язнених.

Читайте також: Денісова знову просить у ФСБ дозволу відвідати полонених моряків

Вона переповіла розповідь колишнього бранців бойовиків про те, як в туалет йому дозволялося лише двічі на день – 2 хвилини вранці та 2 хвилини ввечері, а в місці, де він сидів, було лише одне невеличке віконце і то без шибки: "Але те, що сніг залітав - його лише радувало, оскільки це був для нього хоч якийсь вітальний знак із-зовні", - додала Гудрун Куглер.

Депутат парламенту від "Австрійської народної партії" також переповіла слова Козловського про випадіння зубів в ув'язнених бойовиками українців, застосування по відношенню до них тортур та сексуального насильства.

"Він сказав, що вже майже рік знаходиться на волі, але сотні інших людей продовжують сидіти в цих підвалах-в’язницях. Це – європейська земля і ми не можемо на це спокійно дивитися", - заявила Гудрун Куглер.

Читайте також: Київ закликає світ задіяти усі механізми у боротьбі з агресією

Як раніше повідомляв Укрінформ, 11-12 грудня на запрошення Посольства України у Відні перебували професор теології та історик Ігор Козловський, який провів два роки в полоні т.з. "ДНР", та Сталіна Чубенко, мати народного Героя України Степана Чубенка, замордованого бойовиками за проукраїнські погляди.

11 грудня гості виступили у Віденському Інституті миру та поділилися особистими історіями війни на Сході України, а 12 грудня Ігор Козловський взяв участь в молитовному сніданку в австрійському парламенті та провів ряд зустрічей із місцевими депутатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-