Сейм Латвії закликає ЄС, ООН і ОБСЄ відреагувати на інцидент у Керченській протоці

Сейм Латвії закликає ЄС, ООН і ОБСЄ відреагувати на інцидент у Керченській протоці

Укрінформ
Латвійський парламент у прийнятій сьогодні заяві висловив побоювання виникнення з вини Росії ширшого збройного конфлікту і висловив свою повну підтримку Україні.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення LSM

"За" проголосували 78 парламентаріїв ... У документі засуджуються «агресивні і провокаційні дії Росії», яка блокувала, атакувала і затримала кораблі Військово-морських сил України. Таким чином, Росія порушила суверенітет і територіальну цілісність України, а також основні принципи міжнародного права », - йдеться в повідомленні.

Депутати побоюються виникнення з вини Росії ширшого збройного конфлікту, який загрожує безпеці і стабільності всіх європейських країн. У зв'язку з цим Сейм закликає ЄС та інші міжнародні організації - ООН і ОБСЄ - негайно відреагувати на інцидент, що стався 25 листопада в Керченській протоці.

Читайте також: Росія не відмовилася від спроб захопити Україну – Полторак

Крім того, в заяві висловлюється підтримка територіальної цілісності України і її легітимним правам вільно і безперешкодно плавати в Азовському морі і Керченській протоці. Водночас депутати закликають Росію припинити провокаційні дії відносно України, звільнити українські кораблі і 24 заарештованих моряків, а також компенсувати завдані збитки і забезпечити вільне плавання в Керченській протоці.

Раніше на початку тижня литовський Сейм прийняв резолюцію на підтримку України, в якій пропонує після захоплення українських суден і моряків у районі Керченської протоки розширити санкції проти Росії, аж до відключення РФ від SWIFT.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові в результаті збройної агресії біля Керченської протоки захопили 24 українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-