У Будапешті протести проти змін у трудовому кодексі - поліція застосувала газ

У Будапешті протести проти змін у трудовому кодексі - поліція застосувала газ

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Угорщини Будапешті в середу ввечері сотні людей зібралися перед парламентом, щоб висловити протест проти затверджених депутатами змін у трудовому кодексі.

Про це повідомляє Daily News Hungary.

"Прихильники опозиційних партій зібралися перед парламентом у середу, щоб протестувати проти змін до трудового кодексу, прийнятих раніше вдень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, протестувальники, багато з яких скандували "Уряд - у відставку!", пройшли від будівлі парламенту до мосту Маргарет, а потім попрямували до штаб-квартири правлячої партії "Фідес".

Двоє демонстрантів забралися на балкон, а інші спробували проникнути в будівлю. Демонстрація біля "Фідес" закінчилася о 19:00, але учасники повернулися до парламенту. До 21:00 натовп заповнив площу перед будівлею.

Протести в Угорщині / Фото: MTI

Поліція Будапешта заявила, що демонстранти провокували співробітників, кидаючи в них яйця, банки з пивом і шумові гранати. Двоє офіцерів отримали поранення. Щоб зупинити агресивний натовп, поліція застосувала сльозогінний газ.

Читайте також: Угорщина обіцяє не перешкоджати продовженню санкцій проти Росії

Як повідомлялося, парламент Угорщини проголосував за продовження терміну, протягом якого роботодавці можуть враховувати понаднормову працю з метою розрахунку заробітної плати і вихідних, з 12 місяців до 3 років, а також підняв максимальний ліміт для щорічної понаднормової роботи з 250 до 400 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-