Довгостроковий бюджет та Brexit — найважливіші теми саміту ЄС

Довгостроковий бюджет та Brexit — найважливіші теми саміту ЄС

Укрінформ
Під час зустрічі на вищому рівні, яка розпочинається у Брюсселі 13 грудня, глави держав та урядів Євросоюзу розглянуть найважливіші питання європейської політики, зокрема, довгостроковий бюджет ЄС та угоду щодо Brexit.

Відповідна інформація міститься у попередньому порядку денному зустрічі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейська рада проведе перше ґрунтовне обговорення наступного довгострокового бюджету ЄС - Багаторічних фінансових рамок (MFF) на 2021-2027 роки. Дискусія відбудеться на основі оцінок канцлера Австрії Курца та письмової доповіді щодо досягнутого прогресу, яку було підготовлено Австрійським головуванням", - йдеться у документі.

У питаннях Brexit європейські лідери вислухають інформацію прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей щодо процесів ратифікації угоди про вихід з Євросоюзу та щодо позиції Палати громад британського Парламенту. Президент Європейської ради Дональд Туск скликав зустрічі лідерів ЄС після того, як Мей відклала голосування щодо угоди Brexit в парламенті ВеликоЇ Британії.

"Лідери ЄС також проведуть обговорення заходів з підготовки до варіанту, коли жодної угоди не буде досягнуто", - йдеться у попередньому порядку денному.

Як напередодні саміту заявив офіційний представник Європейської ради, більшість лідерів країн ЄС вже висловили свою думку щодо угоди про Brexit, як про єдино можливий документ, і наразі питання щодо поновлення переговорів між ЄС і Великою Британією навколо цієї угоди не знаходиться в порядку денному.

Угода про Brexit має бути погоджена обома сторонами – Євросоюзом і Великою Британією, до 29 березня 2019 року, коли має відбутися вихід Великої Британії з ЄС.

Читайте також: Саміт ЄС завтра може ще на півроку продовжити санкції проти Росії

Крім зазначених проблем, лідери Євросоюзу обговорюватимуть питання спільного ринку, міграції, кліматичних змін, боротьби проти расизму й ксенофобії. Окремий блок питань стосується вдосконалення системи європейської безпеки й оборони, а також системної протидії дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-