Канцлер Австрії засудив теракт на різдвяному ярмарку в Страсбурзі

Канцлер Австрії засудив теракт на різдвяному ярмарку в Страсбурзі

Укрінформ
Європа не дасть себе залякати і завжди захищатиме свої цінності.

Так прокоментував смертельну стрілянину на різдвяному ярмарку у Страсбурзі федеральний канцлер головуючої в ЄС Австрії Себастьян Курц, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мої думки зараз із жертвами боягузливої стрілянини у Страсбурзі, яку я різко засуджую. Нас не залякати і ми будемо завжди захищати європейські цінності та наш європейський стиль життя", - написав канцлер у Twitter.

За його словами, у цей важкий час Австрія підтримує Францію та Європейський парламент, який проводить своє засідання у Стразбурзі.

У середу Курц також взяв участь у засіданні Національної ради (парламент) Австрії, де також розпочав свою промову із засудження стрілянини у Страсбурзі, яку він назвав терактом.

"Напад на різдвяний ярмарок під час Різдвяного посту - це щось особливо жахливе. Ми бажаємо, як Республіка Австрія, щоб постраждалі якомога швидше одужали. І ми сподіваємося, що органи влади якомога швидше зможуть затримати злочинця та притягнути до відповідальності. Важливо, що ми разом в Європі покращуємо безпеку, і що ми не хочемо, щоб такі терористичні напади, як цей, були нормою в Європі. Але треба також розуміти, що 100-% безпеку ніколи не можна забезпечити", - заявив він.

Читайте також: Українцям нагадали телефон консула через стрілянину у Страсбурзі

Як повідомляв Укрінформ, увечері у вівторок, 11 грудня, внаслідок стрілянини на багатолюдному різдвяному ярмарку у Страсбурзі троє людей загинули, більше десяти зазнали поранень.

Особу стрільця встановлено - це 29-річний уродженець Страсбурга. Затримати його поки що не вдалося. До пошуків стрільця залучено понад 350 осіб. У зв'язку з інцидентом до Страсбурга прибув міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-