Палата представників США закликала ввести санкції проти

Палата представників США закликала ввести санкції проти "Північного потоку -2"

Укрінформ
Нижня палата американського Конгресу у четвер прийняла резолюцію, в якій вимагає від уряду США запровадити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", а також закликає європейські країни відмовитися від участі в цьому проекті.

Про це повідомило в четвер Посольство України в США.

"Палата представників Конгресу США одностайно ухвалила резолюцію, у якій виступила проти завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік – 2", - зазначається в повідомленні.

Прийнятий документ містить заклик до урядів європейських держав відмовитися від "Північного потоку – 2" та "висловлює підтримку запровадженню санкцій відносно цього газопроводу згідно з частиною 232 Закону про протидію супротивникам Америки через санкції (CAATSA)".

Читайте також: Держдеп США: "Північний потік-2" – це не комерція, політичний тиск

Резолюція також визначає, що "Північний потік – 2" є кроком у зворотному напрямі для енергетичної безпеки Європи, а також інтересів Сполучених Штатів Америки. Законодавці наполегливо закликають президента США використати всі наявні інструменти, щоб підтримати енергетичну безпеку Європи через політику зменшення її залежності від російських енергоносіїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-